Любопитни факти за козината

Публикувано от karagyozovvet 06/11/2012 0 Коментар(и)

Знаете ли че....?
- Кучетата и котките премахват своя подкосъм, с което спомагат за поникването на нова козина.
- Всеки знае, че пролетта и есента са сезоните на учестено отделяне на косми, но знаете ли, че кучетата се 'подсещат за това' от слънцето? Те сменят повече козина през тези сезони, защото количеството дневна светлина се отразява на телата им и им подсказва, че идва новият сезон и респективно нова космена покривка.
- Това също значи, че кучетата, които живеят предимно на закрито под изкуствена светлина, не могат да разчитат на естествения си часовник, продиктуван от Майката Природа. Така че те сменят козината си целогодишно.
- Подобно на това, 70% от котките, които живеят изцяло на закрито разчитат на самопочистването, за да активират циклите на смяната на козината. През лятото котките се самопочистват/ближат/ по-малко, от колкото през зимните месеци, когато смяната на козината е по-учестена.
- Котките отделят 30% от времето си през целия си живот, за да поддържат козината си като се ближат и почистват.
- Появата на космени топки в изпражненията на котките се дължи на това, че котката поглъща косми при почистването си. ФУРМИНАТОРА, премахва мъртвата и вече падаща козина/най-вече подкосъма/, което намалява проблемите с космените топки и минимализира евентуални проблеми със запек.
- Малките кучета и котки не сменят козината си въобще, но колкото по-възрастни стават те, толкова повече грижи са необходими за поддържане на козината им.
- Дългокосместите кучета не винаги сменят козината си повече от късокосместите! Всички кучета и котки имат подкосъм, който се сменя еднакво и най-добре се поддържа с ФУРМИНАТОР.
- Противоположно на възприетите разбирания, пуделите сменят козината си! Цикълът на смяната на космената им покривка е доста по-дълъг от почти всички останали породи, което го прави да изглежда, че те не сменят козината си.
- Подстригването на козината на животните не спира смяната на козината, просто прави сменящите се косми по-къси. Подстригването на домашни любимци също така ги поставя под риск - без защита от слънцето и екстремните темрератури.
- Храненето е изключително важно за козината на Вашия домашен любимец. Храни, богати на масни киселини, като Омега 3 и 6 спомагат за здрава и лъскава козина, като намаляват падането на козината като цяло.
- Смяната на козината при домашните любимци е естествен природен процес. Вие не може да го спрете, но може да го редуцирате до 90%, използвайки ФУРМИНАТОР.

Коментар(и)